SAN REMO

Sanremo grundades redan på Romartiden, och är Pärlan på Blomster Rivieran och känd för det fina behagliga klimatet som är milt året om, samt som Blomster- och Musikstaden.

Alfred Nobel bodde sina sista år i Sanremo och hans hem och laboratorium är nu museum.Blommorna till Nobelfestligheterna i Stockholm kommer från Sanremo och blommorna exporteras över hela världen.

Sanremo är känt för sitt  Casino som byggdes 1905, liksom för Italian Song Festival som har anordnats i över 50 år.
Sanremo är en internationell turist stad året om och erbjuder mängder av boutiquer och restauranger. Längs strandpromenaden ligger många trevliga uteserveringar. Utbudet av olika aktiviteter är stort hela året om.  Sanremo har två hamnar, en för fiskebåtarna och en större hamn med många yachter att titta på eller att hyra.
Två gånger i veckan anordnas marknad nere i Sanremo där du finner det mesta. Turister kommer långväga ifrån för att fynda.
Sanremo har ca 60.000 invånare och lika många turister. 

Vädret I Sanremo

Sanremo är känt för att ha det finaste klimatet i Europa, med milt väder under hela året.

Genomsnittliga temperaturen i juli och augusti förblir runt 23˚C med någon dags topp upp till 30˚C med ovanlig regelbundenhet. Även under januari är temperaturen under dagen tillräckligt varm för att inte behöva en jumper eftersom den genomsnittliga temperaturen liger över 10˚C.

Aktiviteter i Sanremo

Sanremo erbjuder konst, kultur, och sport: fiske, dykning, kanot, wind surfing, segling, golf, ridning, simning och fitness centers.


Sanremo har en ny fantastisk vacker cyckel och promenadväg efter gamla järnvägsspåret mellan Sanremo och St. Lorenzo, 28 km lång.

 

Sanremos Omgivningar

Bordighera, Ospedaletti, San Remo, Taggia, and Santo Stefano al Mare är alla kända badorteer på Rivieran,
medan orterna Apricale, Pigna, Dolceacqua, Bajardo, och Triora ligger i berglandskapet strax ovanför kusten.
Här i berglandskapet hittar du trevliga restauranger med god mat till rimliga priser.

Det är bara 37 km till Monte Carlo för dom som är intresserade av att besöka denna välkända ort.