Cykling/Mountain Bike (MTB)

Sanremo med omgivningar erbjuder en ovanlig omgivning med milt klimat och varierande landskap. Det stora antalet både franska och italienska dalgångar gör området runt Sanremo till en så ideal plats för träning av din favorit sport.
För att möta kraven om naturskydd och efterfrågan om rekreation så har Ligurien i samarbete med Frankrike i gränstrakterna gjort ett nätverk av 2000 km cykel och Mountain Bike sträckor. 
Det finns fantastiskt vackra cykelvägar både för landsvägs som för Mountainbike cyklister liksom för den vanlige utflyktscyklisten.
Det finns väl utformad beskrivning med karta om de olika sträckornas svårighetsgrad, längd, höjdskillnad, etappmål etc.

 

NY cyckel och promenadväg längs rivieran.
Liguriens kust projekt utvecklas steg för steg. Den 24 km långa delsträckan från Ospedaletti till San Lorenzo al Mare är i det närmaste färdigställd. Det fattas 2 km mellan Ospedaletti och Sanremo för att den skall vara helt klar.
Till slutet av 2010 skall hela sträckan vara klar efter det gamla järnvägsspåret. Redan nu kan man njuta av den blå himlen och det blå havet och alla vackra blommor längs cykel och promenadvägen.
När hela projektet är klart kommer det att bli Europas längsta cykel och promenadväg efter havet hela 70 km. Redan idag sträcker det sig från Ospedaletti, Sanremo, Taggia, Riva Ligure, Santo Stefano al Mare, Cipressa, Costarainera und San Lorenzo al Mare.
Enligt undersökning önskar 62.2% cykla, 24.8% promenera och 7,5 % löpa efter den nya vägen.
 
För vidare information se www.area24spa.it/it/index.php
 
Se gärna min Blogg där jag skriver om våra promenader.  Gunnar