Bilsport/Rally/Go-cart

Sanremo är synonymt med Bilsport, Sanremo Rallyt är välkänt och år, 2007, för 49 året med 131 deltagare i IRC serien.
Rallyt körs under tre dagar och det finns fina möjligheter att bese rallyt som går på de välkända sträckorna som bl.a.”Colle Langan”.
Första sträckan är alltid Coldirodi-Perinaldo med start strax ovanför oss.
Alla kända gamla svenska tävlingsförare som Eric Carlsson ”på taket”, Harry Källström, Ove Andersson, Björn Waldegård, Stig Blomqvist,  m.fl. har kört detta klassiska rally. 

Förutom Sanremo rallyt körs ett ”Rally dei Fiori” för veteran bilar som går ner i Toscana och tillbaks.  
Det äldsta rallyt är dock Milano-Sanremo rallyt som firade 100 års jubileum 2007.
Här kör man med riktigt fina gamla bilar med deltagare från hela välden. Det är en njutning att se alla dessa fina bilar komma i mål nere vid hamnen. 


Raid della Riviera dei Fiori är en bil träff för gammel-bilar som körs i två klasser 1900-1950 och 1951-1985. denna träff är i augusti och samlar många åskådare. Bilarna kör i stort sett efter kusten och upp i bergen 5-15 mil per dag i tre dagar.  

Raduno (bil träff) med start i Imperia – Monte Carlo – Sanremo - Imperia. Öppet för max 45 bilar från 1950 till 1977. Man kör i stort sett samma sträckor som SanRemo Rallyt, Monte Bignone-San Remolo-Perinaldi, och avslutar första dagen med besök på prinsens bil museum och därefter middag i Monte Carlo. Första pris är en veckas kryssning på Medelhavet för två personer.

Alla rallyn avslutas med en förarparad där alla bilar kör långsamt genom gatorna i stan för att visa upp sig för publiken.  

Vidare anordnas härnere olika go-kart tävlingar bl.a. en som ingår i italienska mästerskapet.
I Arma di Taggia kan man på Go-cart banan hyra Go-cart. De har även en Go-cart skola för juniorer.  

Det är bara 37 km till Monte Carlo härifrån eller ca 35 minuter med bil, varför man lätt kan åka dit och titta på F1 tävlingarna.

Läs gärna mina bloggar om biltävlingarna.