GOLF

För alla golfälskare kan vi erbjuda flera högklassiga golfbanor. Det unika med att spela golf i Italien jämfört med många andra länder är de fantastiska omgivningarna i form av berg och hav. I Italien kan man kombinera golfspel på någon av golfbanorna med utflykter till vingårdar, badorter och trevliga byar och städer runt Sanremo.

Sanremo Golf Club

Circolo Golf degli Ulivi, som golfbanan heter firar i år 75- års jubileum och är Italiens äldsta golfbana. Hit kommer gärna engelsmännen och andra utlänningar och spelar, speciellt vintertid i det soliga vinterklimatet. Sanremo erbjuder ett fint och milt Medelhavsklimat, lite vind, lätt bris och ljumma vindar.

Golfbanan är belägen ca.20 minuters bilfärd från oss och ligger ovanför Sanremo med en vacker utsikt.
Man kommer fram till det stora vackra klubbhuset som erbjuder en härlig restaurang med både golf meny och vanlig meny.
Även icke golfare äter gärna sin söndagsmiddag här.  
Golfbanan har 18 hål , par 69 och är 5203 meter, 160 m.ö.h. Klubben erbjuder  putting green, pro shop, restaurang, carts. Det är ingen lång bana men smal och kuperad som fodrar mer precision än styrka. Här har man spelat diverse mästerskap under 80 o 90 talet med avslutning av European Senior Tour 2004, därefter ”Campionato Italiano P.G.A 2005-2006-2007. Greenfee ca.€ 40 Golfbanan är öppen året om men stängt på juldagen.

Castellaro Golf Resort

Castellaro erbjuder en ny 9-håls bana med vacker utsikt över havet. I anslutning till Castellaro Golf Resort med en swimingpool.
Golfbanan ligger ca. 8 km från Sanremo, kustvägen, Greenfee heldag €35 vardag och €45 helgdag. En runda €20 vardag och €28 helgdag. Castellaro har även en fin putting green och en Driving range. Banan är öppen året om.

Golf Club Garlenda  

Golf Club Garlenda ligger i dalgången av Lerrone ,en av de vackraste och mest pittoreska Dalgångarna i Ligurien.
Från det högsta hålet kan du njuta av den fantastiska havsutsikten och  Medelhavs alperna. Banan är omgiven av olivlundar och en av de finaste golfbanorna i Italien  
18 håls banan öppnades 1965 och har designats av Morrison & Herris. Banan mäter 6085 m., är par 72, och från tävlings Tee, erbjuder banan även den mest erfarna spelaren en hård test. och en trevlig utmaning för spelarna från normala Tee.

 Banan är öppen året om. Klubbhuset är mycket trevligt och erbjuder ett gästhus. På sommarn finns en fin utomhus pool.  Avståndet från vårt hus i Sanremo är ca 50 km. Autostrada.. www.garlendagolf.it