Trekking/Vandring

Regionen Ligurien är en lång, palmbeströdd kuststräcka vid foten av Alperna, som slingrar sig fram utefter Medelhavet mellan Frankrike och Toscana. Här finns byar i pastell, prunkande trädgårdar, ointagliga klippor och medeltida borgar. Här diktade Evert Taube "En lekande vind i Liguriens lundar" och här ansåg Claude Monet att man borde måla med guld och ädelstenar för att göra landskapet rättvisa.

Sanremo med omgivningar erbjuder ett milt klimat och ett varierande landskap med fantastiska vandringsleder från stränderna utmed Medelhavet till de liguriska bergstopparna på mer än 2000 meters höjd.
Däremellan finner du byar och samhällen perfekta för trekking. Det är som en dröm för vandrare att hitta en dalgång som exempelvis the San Lorenzo Vally med sina 8 väl utmärkta rundturer från lättare till svårare i en storslagen natur.

Det finns ett nät av vandringsleder i hela området Det finns leder som börjar nästan direkt utanför tomten, till den längsta som invigdes 2007 och som går från Colle di Nava (Pieve di Teco) till Österrike och Frankrike.

I de små byarna finner du alltid en liten restaurang med speciella liguriska rätter och till mycket resonabla priser.
Det finns mängder av vackra vandringsleder här växer olivträd, mimosa, jasmin, citrusfrukter, fikon och mycket mera.
Vandringslederna är väl markerade till grannbyarna.
Vi tillhandahåller böcker med vandringleder i Ligurien.
Vi har själva provat på några i närområdet.
För blomsterälskare anordnas blomstervandringar i de Liguriska alperna.
För ytterligare information besök gärna nedan länk:
http://www.walkingliguria.co.uk/